The 1st Limassol Environment and Recycling Festival was a success!

Επιτυχία το 1ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης της Λεμεσού!

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης της Λεμεσού στα πλαίσια ειδικής εκστρατείας προώθησης της ανακύκλωσης μαζί με τους Δήμους της Μείζονος Λεμεσού. Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015, από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 5:00 το απόγευμα, στο Μώλο της Λεμεσού και η είσοδος ήταν ελεύθερη.

Με την επίσκεψη στο Φεστιβάλ το κοινό μπορούσε να ενημερωθεί και να ψυχαγωγηθεί για ποικίλα περιβαλλοντικά θέματα με διασκεδαστικό τρόπο. Στο χώρο του Φεστιβάλ υπήρχαν ποικίλα εκπαιδευτικά παιχνίδια δίνοντας στα παιδιά τη δυνατότητα να μάθουν για το περιβάλλον και την ανακύκλωση παίζοντας και να ψυχαγωγηθούν από κλόουν. Σε ειδικά περίπτερα διάφοροι οργανισμοί κυβερνητικοί και μη, ενημέρωναν το κοινό για τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές τους δράσεις.

Στο χώρο του Φεστιβάλ γινόταν συλλογή ρούχων τα οποία θα διατεθούν από τον Ανάκυκλο σε άπορους συνανθρώπους μας, ή θα ανακυκλωθούν, καθώς και συλλογή τροφίμων για να διατεθούν στα κοινωνικά παντοπωλεία των Δήμων της Λεμεσού.

Το Φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στην εκστρατεία ενημέρωσης Rethink (Reduce-Reuse-Recycle), η οποία συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Life+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ ήταν όλοι οι Δήμοι της Μείζονος Λεμεσού, τα Συλλογικά Σύστηματα Green Dot Κύπρου, ΑΦΗΣ και Ηλεκτροκύκλωση. Χορηγοί ήταν οι εταιρείες Deloitte, Tsouloftas Group of Companies, Green Dot Cyprus – A. Tsouloftas J.V., Barracuda Intertrade και το ίδρυμα Αντρέι και Τζούλια Ντάσιν. Χορηγός επικοινωνίας ήταν το Κανάλι 6. Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν με ειδικά περίπτερα οι εταιρείες Dixan, Pepsi και Αγρός φυσικό μεταλλικό νερό.

Scroll to Top