AFIS at the Environment and Recycling Festival-Nicosia 2016

Η ΑΦΗΣ στο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης-Λευκωσίας 2016

Η ΑΦΗΣ στήριξε και φέτος το «Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Λευκωσίας», συμμετέχοντας με παιχνίδια και διαγωνισμούς για την ανακύκλωση μπαταριών!

Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ανακύκλωση μπαταριών με ψυχαγωγικό τρόπο παίζοντας με το παιχνίδι τοξοβολίας της ΑΦΗΣ και με το νέο παιχνίδι για το σωστό διαχωρισμό των μπαταριών από τα υπόλοιπα υλικά. Παράλληλα, οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να φωτογραφηθούν με μπαταρίες και τους κάδους ανακύκλωσης της ΑΦΗΣ και λάβουν μέρος στο διαγωνισμό ‘Say Cheese’ μπαίνοντας σε κλήρωση για ένα tablet.

Το ολοήμερο περιβαλλοντικό Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Μαΐου 2016, στο Πάρκο της Ακρόπολης, στο Στρόβολο. Το Φεστιβάλ είχε ενημερωτικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα και η είσοδος ήταν ελεύθερη.

Στο χώρο του Φεστιβάλ, υπήρχαν ποικίλα εκπαιδευτικά παιχνίδια δίνοντας στα παιδιά τη δυνατότητα να μάθουν για την ανακύκλωση παίζοντας, ενώ παράλληλα ψυχαγωγούνταν από κλόουν και ταχυδακτυλουργούς. Για πρώτη φορά φέτος το Φεστιβάλ περιλάμβανε και αθλήματα στα οποία είχαν όλοι την ευκαιρία να συμμετέχουν δωρεάν και να ενημερωθούν για αυτά από επαγγελματίες του χώρου.

Παράλληλα, σε δύο εξέδρες φιλοξενούνταν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σειρά παιδικών παραστάσεων και μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων. Ταυτόχρονα, σε ειδικά περίπτερα σε όλο το χώρο του πάρκου διάφοροι οργανισμοί ενημέρωναν το κοινό για ποικίλα περιβαλλοντικά θέματα. Επίσης, υπήρχε άφθονο φαγητό και ποτό σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές στην καφετέρια του Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ ήταν και φέτος αφιερωμένο στην εκστρατεία ενημέρωσης Rethink (Reduce-Reuse-Recycle), η οποία συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Life+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Scroll to Top